6 Mart 2011 Pazar

istavrit ve sardalya

Çiftimiz yakın zamanda terk etmeyi düşündükleri Şişli muhitinde bir balıkçı keşfeder. Tam bir salon beyefendisi olan B.nin tercihi her zamanki gibi ızgaradan yanadır. Y. de onun bu gurme hallerinden etkilenerek ızgara istavrit söyler. Fakat hem cicim ayları geride kaldığından hem de ızgarada tadı o kadar iyi çıkmadığından bu sefer kafalarını yemez. Balıkçıdan sonra istikamet Y.nin günlerdir hayalini kurduğu Kara Kuğu'yu görmektir.

Yine bir cuma akşamı sinema keyfi yapacak olan Y. ve B. öncesinde mahalle balıkçısında karın doyurmayı tercih eder. Balık-salata-bir duble rakı derken gerilimli ve baleli filme hazırdırlar. Elbette soğan yemeyi de unutmazlar.

evde keyif yapalım

Çiftimiz pek bir domestik. Evde yayılmayı, dergi/kitap okuyup dizi/film izlemeyi, içki içmeyi pek severler. Misal B.'nin 2 haftalık iş seyahatinden dönüşünü Martini içip Fashion TV izleyerek kutlamışlardır. Son vukuatları ise Gisele'in parıldadığı Vogue'u okuyup yanında kadehte boza içmektir. Gerçi Y. çok cömert bir insan olsa da dergi okurken on sincap bencilliğine bürünmektedir. Onuncu sayfadan sonra dergiyi önüne çekip yazılarına dalar, B. ise fotoğrafları ucundan görmek için çabaladığıyla kalır. Baribo ise Y.'nin hayatına neşe katan tatlı ayıcıkların adeta bir prototipidir.

Dolce ve Gabanna adlı tatlı çiftin tasarladığı altın sarısı şişedeki iksiri yudumladıklarında koca bir şişeyi birkaç saatte bitirecekleri hiç akıllarına gelmemiştir. Hariboları okyanus aşırı bir seyahatten getiren Y. böylece Baribosunu mutlu etmeyi başarabilmiş midir acaba? Bir sevgililer günü de böyle geçmiştir.

çiftimiz ilk kez zencefil'e gidiyor

Her taşralı entel erkek gibi B.nin de yolu zaman zaman Zencefil'e düşmüştür. O zamanlar başka hanımefendilere eşlik eden B. o akşamını Sasha Grey ile geçirir. Sasha Hanım köfteli ıspanak yerken B. mantarlı patates ile yetinir. Zencefil'in nefis ekmek ve tereyağına pek el sürmezler. Yemek sonrası Beyoğlu'nda seçkin bir partiye katılan çiftimizin asıl amacı kayıp ayakkabının tekini bulmaktır. Bu arada Zencefil'de yeterince doyamayan Sashacık partide sunulan minik sosisli sandviçlere ve hamburgerlere yumulmuştur.

Yıllardır Zencefil'e yolu düşmeyen B. bu sefer Y. ile teftişe gelir mekanı. Entel alafinfon yemeklerle gözünü doyurmaya çalışır Y. onun. Daha sonra Sindirella misali ayakkabı peşinde kızların ayrı erkeklerin ayrı bir dünyadan gelmiş gibi davrandığı bir partide bulurlar kendilerini. Y. o entel yemeklerle doymamış olduğu için etrafta ne bulduysa yumulur, gariban B. ise karnını ekmekle doldurduğundan boş boş bakar. Durduğu köşeyi bırakınca da hemen üç kişi yerine sığışır.

balkabaklı pie


Malum daha önce belirttik Cafe Nero içecek sponsorumuz diye. Rutin ziyaretlerinden birinde balkabaklı pie ile karşılaşır çiftimiz; ama işi abartmayıp bir tanesini paylaşmaya karar verirler. İlerleyen vakitlerde Y. balkabaklarını yerken B.'ye de kek kısmı kalır. Ne yapalım VIP olan Y.dir ve tüm Cafe Nero personeli kendisine saygıda kusur etmezler.

Rutin kahve ziyaretlerinde balkabaklı turtaya göz koymuştur Y. Her gidişinde uzun uzun seyreder, iç çeker. Sonunda hayaline kavuşur, balkabağıyla cheescake'in uyumu gözlerini yaşartacak kadar başarılıdır. Fakat aldığı yeni kararlar gereği bütün bir turta yemez, yarısını B. ile paylaşacak kadar cömert, nazik ve tokgözlüdür...

buz pateninden sonra sıcak çorba


New York'ta kaldığı otelin önündeki buz pateni pistinde kayanları imrenerek izlemiştir Y. İstanbul'a döndüğünde B.'nin kanına girer, buz pateni yapmaya giderler. B.'nin başlangıçtaki mahcubiyeti yavaş yavaş usta hareketlere dönüşür. Bundan sonraki hedefleri çiftler dalında artistik patinaj başarılarına imza atmaktır. O gün Icesporto'da olan herkes çiftimizi kıskançlıkla karışık bir hayranlıkla izlemiştir. Bu gösteriden sonra karınlarını doyurmak için Teşvikiye Saray'ın yolunu tutarlar. Y.'ye tavuk etlisi B.'ye de mercimeklisi.

Gün geçmiyor ki Y. B.'yi madara etmesin. Bu seferki konu buz pateni. Yarım saat buz üstünde ayakta durma denemeleri yapan çiftimiz o soğuk gün donma tehlikesi atlatınca ilerideki buz dansı başarılarını engellemesin diye sıcak çorbalarla karınlarını doyurup içlerini ısıtırlar. Ayrıca aylar sonra Teşvikiye Saray'ı ziyaret etmeleri sıcak bir yaz günü yapılan cumartesi kahvaltısını getirir B.'nin aklına.