18 Nisan 2011 Pazartesi

antiochia'da şaraplı kompozisyon

B. hayatının ilk Antakya seferinden şişmiş olarak geri döner ve yediklerini ballandıra ballandıra anlatmaya başlar. Y. buna dayanamayıp elinden tuttuğu gibi Asmalımescit'te hep methini duyduğu Antiochia'ya sürükler B.'yi. Önce güzel bir meze tabağıyla açılışı yapıp sonra tepsi kebabını denerler, yanına şalgamla. Dondurmalı patlıcan ve ceviz tatlısı ise müessesenin ikramıdır.

Yaklaşık bir saat sonra katılacakları entelektüel etkinlikte sarımsak kokmamak için daha rafine mezeleri tercih etmişlerdir. Y.'nin hatırlayabildikleri şunlar: ev yapımı yoğurt, humus, babagannuş, nar ekşili salata, muammara, yoğurtlu közde patlıcan ve dağ kekikli zeytin. Mezeleri taçlandıran kıtır pideleri de kesinlikle unutmamak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder