18 Nisan 2011 Pazartesi

yumuşak insanlara taşfırın'dan yemekler



Kendisine baba bellediği Vedat Milor'la aynı zamanlarda Kurtuluş semtinin gastronomik nimetlerini keşfeder B. Y.'yi kopardığı ailesine el öpmeye götürmektedir. Bir gün önce çok zorlu bir hatta birkaç taşınma yaşadıkları için kimsede yemek yapacak mecal kalmamıştır. Bu nedenle şanslarını Taşfırın'da denerler. B.'nin pastırmalı kurufasülyesi Y.'nin sebzeli pidesinden daha başarılı olsa da pidenin ömrü daha uzun sürer.

B. ve Y. yorgun argın kendilerini Kurtuluş'a atıp ilk gözlerine kestirdikleri yere girerler yemek için. Y. şımarıp tabağını zeytinyağlılarla doldurup karnını doyurunca peynirli ıspanaklı pide ertesi güne kahvaltı ve akşam yemeği olarak kalır. Buna karşılık B. bulgur pilavı-pastırmalı kurufasülye-yoğurt üçlüsüyle kendisine ziyafet çeker. Yarını düşünen gurman olamaz ne de olsa...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder